Запечене м’ясо можна подавати як закуску, тонко нарізавши або ж порційно кожному гостю, разом з гарніром.

Інгредієнти
| Свиняча шийка – близько 2-х кг | |
| Вино біле сухе – 200 мл | |
| Гранатовий сік – 100 мл | |
| Мускатний горіх – 1 ч. л. | |
| Коріандр – 2 ст. л. | |
| Мелений чорний перець – 0,5 ч. л. | |
| Часник – 5-6 зуб. | |
| Сіль – 1,5 ст. л. |
Буженина – це великий шматок свинини, запечений цілком. У даному рецепті, завдяки гранатовому маринаду буженина виходить соковитою і ароматною. Дуже хороший рецепт, так як можна приготувати м’ясо заздалегідь (якщо це закуска) або під час перекусу гостей (якщо страва йде в якості основного).
Покроковий рецепт

Приготувати маринад: вино, гранатовий сік, мускатний горіх, коріандр, подрібнений часник, сіль і перець змішати в глибокій мисці.

Замочити в маринаді м’ясо (промите, обсушенное) на 6-8 годин. Свинячу шийку періодично перевертати.

М’ясо перекласти з маринаду в рукав для запікання, зав’язати. Поставити запікати в розігрітій до 200 С духовці 1-1,5 години.

Пакет акуратно (не обожгитесь) розрізати зверху, запікати ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Готовність м’яса можна перевірити, проткнув його ножем, якщо витікає прозорий сік, буженина готова.

Подавати до столу.

Приємного апетиту!
