Чай з базиліка

Чай з базиліка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пучок зелені промити і обсушити. Відокремити листя від стебел.

Скласти в графин і залити гарячою водою 90-85С 0. Заливати окропом ніжні листочки не слід. Бажано зберегти вітаміни і ефірні масла рослини по максимуму.

Дати напою самостійно охолоне при кімнатній температурі до 60 C0. За цей час він придбає синій відтінок. Листя базиліка віддадуть свій колір воді, а самі позеленіють.

Вилити в рідину лимонний сік, покласти цедру. Чай змінить свій колір з синього на червоний.

Коли напій охолоне до 40С 0 додати мед. Колір знову зміниться і стане менш червоним. Ніколи не слід розводити мед в гарячих рідинах. Це зруйнує його корисні властивості і може спровокувати алергічну реакцію.