Чай з ромашки і мяти

Чай з ромашки і мяти – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чай з ромашки і м’яти однаково приємно пити і в літній час і в зимовий сезон. Коли настануть холоди, його можна подавати з медом і лимоном.

Інгредієнти

ромашка аптечна – 0,5 ч. л.
м’ята суха – 0,3 ч. л.
вода – 300 мл

Як приготувати Чай з ромашки і м’яти

Ромашкова-м’ятний чай – один з найбільш приємних напоїв з трав, які ростуть в нашому кліматі. Він володіє розслаблюючим і заспокійливим ефектом, а завдяки своєму м’якому смаку з вираженим відтінком м’яти, пити його – одне задоволення. Такий чай можна приготувати в заварнику і пити його протягом доби усією родиною, а можна заварювати порційно. Для рецепту я використовую аптечну траву ромашки, а м’яту заготовляю сама. Пропорції м’яти і ромашки в рецепті можна варіювати. Ті, кому подобається ментоловий смак, можуть покласти більше м’яти, а ті, хто його не люблять – більше ромашки. Пити такий чай можна практично постійно, роблячи лише невеликі перерви. Паузи між вживанням необхідні для того, щоб не знизився лікарський ефект від рослин.

Покроковий рецепт

Відміряємо потрібну кількість сухих рослин.

У мене м’ята росте на підвіконні, тому використовую її свіжою.

Чашку або заварник обполіскуємо окропом. Поміщаємо в нього трави.

Заливаємо окропом.


Накриваємо чашкою або блюдцем.
Наполягаємо не менше півгодини. Насолоджуємося цілющим ароматним чаєм з трав.