Підготуємо продукти: ягоди, імбир і апельсин. Використовуємо будь-які ягоди, які знайдуться в морозильнику.
Попередньо ягоди обполіскуємо холодною водою, прибираємо сміття, якщо є. Далі обдаємо окропом і товчемо в мисці, щоб вони пустили сік.
На літровий чайник насипаємо дві жмені сибірських ягід. Використовуємо обліпиху, брусницю і чорницю. Чим різноманітніше буде ягідний склад, тим смачніше багатшими і поживнішою чай.
Імбир натираємо на середній тертці імбир або ріжемо на шматочки.
У чай беремо третину апельсина і ріжемо на четвертинки.
В літровий чайник виливаємо товчені ягоди з мякостью, висипаємо потертий імбир і часточки апельсина.
Нагріваємо воду приблизно до 90 градусів. Заливаємо воду чайник і даємо настоятися півгодини.
Чай готовий.
У лікувальних цілях можна пити 3 рази в день після їжі.