Чебуреки з косулі

Чебуреки з козулі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чебуреки – їжа мого дитинства, бабуся завжди смажила їх до мого приїзду. Це стало сімейною традицією, тепер ми смажимо їх разом, майже кожні вихідні. Спробуйте і ви.

Покроковий рецепт

М’ясо косулі та свинини промиваємо, видаляємо всі плівки, ріжемо на невеликі шматки. Пропускаємо через м’ясорубку, чергуючи види м’яса, додаємо цибулю. Пропущений фарш ще раз перемелюємо. Солимо, даємо постояти хвилин 15.

Змішуємо фарш і рис, заздалегідь відварену злегка підсоленій воді. Краще використовувати довгий шліфований. Рис, оброблений парою, має специфічний запах і смак, для страви з косулею він не підходить.

Від тесту відрізаємо невеликі шматки, розкачуємо сочні. Пам’ятайте, що в дріжджовому тесті багато бульбашок повітря, воно не любить, коли його часто розминають, постарайтеся робити з ним якомога менше маніпуляцій. Борошна використовуйте мінімум, просто, щоб тісто не липло до поверхні і качалці, а то сочні стануть погано защипываться, буде складно формувати чебурек.

Накладаємо начинку на сочень.


Защипуємо тісто по периметру, залишаючи в центрі отвір.

Обсмажуємо з обох сторін на заздалегідь розігрітій сковороді.

Якщо ви любите зажаристую і хрустку скоринку, налийте в сковороду побільше рослинного масла і додайте в нього трохи цукру. Дієтичним таке блюдо не назвеш, зате виходить дуже смачно.

Чебуреки готові. Приємного апетиту!