Багатьом подобається така випічка як чебуреки. Є безліч варіантів приготування чебуреків, які відрізняються складом і інгредієнтів для тіста і начинки, і за своєю формою. Пропонуємо вам познайомитись з однією з варіацій смаження чебуреків з м’ясним фаршем, доповненим подрібненим ріпчастою цибулею і зеленню.
Інгредієнти
Вода – 150 мл | |
Цукор – 1 чайна ложка | |
Сіль – 1 чайна ложка тісто | |
Борошно – 2 склянки | |
Фарш курячий – 250 гр | |
Цибуля ріпчаста – 0,5 штуки | |
Кріп свіжий – 3 гілочки | |
Спеції – за смаком | |
Масло рослинне – 80 мл | |
Маргарин – 40 гр |
Як вже було заявлено, існує безліч варіантів приготування тіста для смачних домашніх чебуреків. У даному рецепті пропонується замісити тісто, використовуючи маргарин. Таке тісто для чебуреків виходить після смаження на сковороді хрустким, з пузыриками. Що стосується начинки для домашніх чебуреків, то в запропонованому рецепті використовується магазинний курячий фарш. Він має ніжну структуру, що, звичайно ж, відбивається на смак готових чебуреків. Курячий фарш для начинки доповнено порубаним ріпчастою цибулею і подрібненою свіжою зеленню (у нашому випадку – це кріп). Крім цибулі і кропу складу начинки можна урізноманітнити улюбленими спеціями, наприклад, сумішшю мелених перців. Про те, як посмажити ситні домашні чебуреки з курячим фаршем на сковороді, розповідається в нижчеподаному рецепті. А супроводжуючі фото допоможуть вам реалізувати рецепт без труднощів.
Покроковий рецепт
Спочатку замісимо тісто для чебуреків. Відміряємо потрібну кількість теплої кип’яченої води і вливаємо її в підходящу миску. Засипаємо в воду вказану кількість цукрового піску і солі. Дуже добре перемішуємо інгредієнти. В результаті і цукор, сіль повинні повністю розчинитися у воді. Жодних крупинок залишитися не повинно.
У воду, приправлену спеціями, засипаємо приблизно 1/3 частини пшеничного борошна. Добре перемішуємо лопаткою або ложкою. На виході повинна вийти борошняна рідка маса.
У цю масу потрібно додати маргарин. Приділіть цьому кроці увагу: маргарин потрібно спочатку перекласти в підходящу каструлю і розтопити. Як тільки, маргарин почне «булькати» і кипіти, переливаємо його гарячим в борошняну суміш. Одразу ж починаємо інтенсивно перемішувати.
Висипаємо в миску борошно невеликими порціями. Замішуємо тісто для чебуреків. Поки будемо готувати начинку, тісто, накриємо рушником і приберемо в сторону.
Для начинки у розморожений курячий фарш додаємо порубаний ріпчаста цибулька, свіжий кріп, спеції. Перемішуємо фарш. Начинка для чебуреків готова.
Катаємо з тіста тонкі круглі заготовки для чебуреків. Якщо хочете, щоб краї були рівними, а самі майбутні чебуреки виглядали естетичними, можна скористатися в якості трафарету невеликим блюдцем. Укладіть блюдце на розкатаний пласт тіста, обведіть ножем.
На кожен розкатаний пласт покладіть приготовлену начинку.
Закріпіть краю чебуреків спочатку пальцями, а потім пройдіться ще й виделкою.
Смажте чебуреки у великій кількості рослинного масла на сковороді. Щоб бризки від олії не потрапляли на сусідню посуд і плиту, можна накрити сковороду кришкою. Як тільки чебуреки підрум’яняться з одного боку, перевертайте їх на другий бік. Готові чебуреки рекомендується після сковороди викласти на паперові серветки. Так ви видалите з чебуреків надлишки олії.
Смачні і ситні домашні чебуреки з курячим фаршем готові. Відразу в гарячому вигляді подаємо їх до столу. Приємного вам апетиту!