Додамо в тісто горілку. Саме вона дасть нам такі улюблені бульбашки на чебуреках.
Інгредієнти
Борошно – 600-700 гр. | |
Вода – 300 гр. | |
Соняшникова олія – 2 ст. л. | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Яйце – 1 шт. | |
Свинина або яловичина – 600 гр. | |
Цибуля – 3-4 шт. | |
Перець чорний мелений – За смаком | |
Кефір – 150 гр. |
Смачні і ситні чебуреки стануть вашим коронною стравою.
Покроковий рецепт
У воду додаємо олію, сіль і ставимо на вогонь до закипання.
У борошно додаємо закипілу суміш, перемішування до повного зникнення грудочок і залишаємо остигати.
Додаємо в охолоджену суміш яйце і горілку і замішуємо м’яке тісто, яке не липне до рук. Залишаємо його “відпочити”, поки займемося фаршем.
На м’ясорубці перекручування м’ясо і цибулю. Додаємо сіль і чорний перець за смаком. Виливаємо кефір у фарш і гарненько вимішуємо. Фарш має вийти соковитим. За бажанням можна додати зелень.
Ділимо тісто на однакові частини, кожна з яких потім стане чебуреком. На поверхні, посипаною борошном, розкочуємо тонко частину тіста. Якщо хочеться, щоб було красиво, можна накласти зверху тарілку і по ній обрізати отриману корж, щоб було рівненько. На розкачану корж розкладаємо фарш.
Краї скласти і зліпити між собою.
Виходить красивий чебурек. Тепер наливаємо в сковороду або сотейник соняшникову олію і смажимо за кілька хвилин до золотистого кольору з кожної сторони.