Чебуреки з мясом на горілочки і кефірі

Чебуреки з мясом на горілочки і кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачні і ситні чебуреки стануть вашим коронною стравою.

Покроковий рецепт

У воду додаємо олію, сіль і ставимо на вогонь до закипання.

У борошно додаємо закипілу суміш, перемішування до повного зникнення грудочок і залишаємо остигати.

Додаємо в охолоджену суміш яйце і горілку і замішуємо м’яке тісто, яке не липне до рук. Залишаємо його “відпочити”, поки займемося фаршем.

На м’ясорубці перекручування м’ясо і цибулю. Додаємо сіль і чорний перець за смаком. Виливаємо кефір у фарш і гарненько вимішуємо. Фарш має вийти соковитим. За бажанням можна додати зелень.

Ділимо тісто на однакові частини, кожна з яких потім стане чебуреком. На поверхні, посипаною борошном, розкочуємо тонко частину тіста. Якщо хочеться, щоб було красиво, можна накласти зверху тарілку і по ній обрізати отриману корж, щоб було рівненько. На розкачану корж розкладаємо фарш.

Краї скласти і зліпити між собою.

Виходить красивий чебурек. Тепер наливаємо в сковороду або сотейник соняшникову олію і смажимо за кілька хвилин до золотистого кольору з кожної сторони.