Для початку займемося м’ясом. Свинину промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо м’ясо варитися. Коли над поверхнею з’явиться пінка, її обов’язково ложкою видаляємо. Зменшуємо вогонь, м’ясо варимо до повної готовності. Час – приблизно 1,5 години, але воно може варіюватися залежно від якості м’яса. Молода свинина готується швидше. Готове м’ясо виймаємо з каструлі, отриманий м’ясний бульйон приправляємо до смаку сіллю.
З білокачанної капусти видаляємо верхні зіпсовані листочки. Перекладаємо капусту на обробну дошку, тонко шаткуємо. Капустяну нарізку переправляємо в м’ясний бульйон з свинини.
Капусту варимо, а паралельно займемося очищенням подрібненням картоплі. Промиті від забруднень бульби, очищаємо овочечисткою або звичайним ножем, а потім нарізаємо у формі брусків. Перекладаємо картоплю в каструлю до капусти.
Подрібнюємо На тертці моркву, цибулю ріжемо шматочками.
Робимо піджарку з подрібнених овочів на сковороді в рослинному маслі. Відправляємо пасеровані овочі в каструлю.
Заздалегідь зварену буряк натираємо. Переправляємо буряк в каструлю наприкінці варіння борщу.
М’ясо остудилось, нарізаємо його невеликими шматочками, додаємо в готовий борщ. На цьому етапі також приправляємо борщ чорним меленим перцем, можна вкласти один лавровий листок.
Подачу готового борщу до столу можна супроводити ложечкою сметани або майонезу. Приємного апетиту!