Приготування займе від сили десять хвилин, а їсти можна всю тиждень
Інгредієнти
Червонокачанна капуста – 1 шт. | |
Лимон – 1/2 | |
Цукор – 1 щіпка | |
Сіль – 1 щіпка | |
Оцет яблучний – 1 / 2 склянки | |
Рослинна олія – 1/4 склянки |
Червонокачанна капуста – незамінний компонент зимових салатів в Туреччині. У кожної господині свої пропорції маринаду, відповідно смаку і сімейною традицією. Ідеально поєднується з морквою, салатом, редисом або редькою.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
З капусти зняти верхні огрубілі листя і зрізати занадто щільні підстави у кочережки, помити.
Нашаткувати капусту. Чим тонше нарізка, тим менше час засолювання. У мене маленький качан, тому пішов повністю. Від великого краще взяти половину або збільшити обсяг маринаду.
Закінчивши нарізку і ссыпав капусту в посуд з кришкою, змішати в окремій ємності складові маринаду, збити віночком, щоб інгредієнти добре з’єдналися
Закриваємо посуд і залишаємо відпочивати мінімум на вісім годин, час від часу струшуючи. Якщо струшувати незручно чи ні посуду з щільною кришкою, перемішуйте. Розсолу не повинно бути багато, це важливо!
От і все. Перед подачею на стіл або додаванням в салат полити рослинним маслом