Чіпси з пастернаку

Чіпси з пастернаку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 400 градусів за F (200 градусів С). Зняти верхню частину з пастернаку (зручніше за все робити це овочечисткою, тобто я чищу його як морква).

Потім я використовую слайсер для овочів. Можна спробувати нарізати ножем, але ніж обов’язково повинен бути дуже гострим.

Нарізати пастернак гуртками однієї товщини.

У великій мисці гуртки пастернака перемішати з 1 столовою ложкою оливкової олії, чорним меленим перцем, 1 чайною ложкою кориці і 1 столовою ложкою меду.

Деко вистелити пекарської папером. Розкласти нарізаний овоч на деку. Все запікати приблизно 25 – 30 хвилин. В середині запікання (хвилин через 15) вимкнути, перевернути чіпси. Потім включити духовку знову, продовжувати запікати до золотисто-коричневого кольору при тій же температурі. Порада: чіпси в духовці без нагляду краще не залишати, з-за високого вмісту цукру вони швидко підгорають, так що заглядайте в духовку частіше.

Подавати чіпси з пастернаку до столу.
Приємного апетиту!