.
Інгредієнти
Печиво – 300 г | |
Вершкове масло – 100 г | |
Цукрова пудра – за смаком | |
Яйця курячі – 3 шт. | |
Халва – 300 г | |
Сир – 200 г | |
Сметана – 200 г | |
Малина – 1 склянка |
Пропоную вам ще один рецепт чізкейку в домашніх умовах. Готувати чізкейк виявляється зовсім не складно. Потрібна лише деяка вправність і терпіння, поки він остигає :-). Так, цей чізкейк необхідно запікати, хоча бувають ще простіше рецепти чізкейків без випічки. Зазвичай, запікають американські чізкейки, а англійськими вважаються холодні чізкейки без випічки.
Отже, мій чізкейк не зовсім стандартний. Основа начинки – сир з яйцями. Але в свій домашній чізкейк я вирішила для різноманітності додати халву. Начинка виходить дуже цікавою. Дегустатори оцінили ;-). У доповненні до халві ідеально підходить свіжа малина.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Пісочне печиво подрібніть в блендері (можна пропустити через м’ясорубку або потовкти качалкою). Пересипте суміш в глибоку миску, додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте.
Якщо суміш вам здасться не досить солодкою (все залежить від печива), додайте трохи цукрової пудри, перемішайте.
Додайте 1 куряче яйце, перемішайте. Повинно вийти крошкообразное розсипчасте тісто, яке при зминанні буде ліпитися.
Викладіть приготовану суміш у форму для запікання, утрамбовуючи її по дну і зробивши бортики (висота приблизно 2 см). Найзручніше приймати тісто рукою або склянкою з широким дном. Покладіть форму з тестом з печива в холодильник на 15 хвилин або в морозильну камеру на 5 хвилин.
Поки тісто лежить в холодильнику / морозилці, приготуйте начинку з халви. 300 г халви викладіть в глибоку чашу з широким дном, подрібніть виделкою. Додайте 200 г сиру і 200 г сметани (20 %), перемішайте за допомогою виделки. (Якщо сир попався зернистий, а ви такий не любите, подрібніть його попередньо виделкою або в чаші блендером).
Вбийте два курячих яйця, знову перемішайте до однорідного стану. Консистенція повинна бути, як рідка сметана.
Дістаньте форму з холодильника / морозильної камери, вилийте начинку з сметанную начинку з халвою на тісто, розрівняйте ложкою по всій поверхні. Випікайте чізкейк з халвою в духовці при температурі 160 С близько 25-30 хвилин. Духовку краще увімкніть нижній режим. А деко поставте на середній рівень. Щоб основа з печива не пригоріла, накрийте чізкейк зверху пекарської папером. На дно духовки поставте ємність з окропом. Дуже важливо не перетримати чізкейк в духовці. Якщо серединка чізкейку тремтить, а краї немає – чізкейк можна виймати.
Готовий чізкейк остудіть, потім прикрасьте свіжою малиною. Поставте чізкейк в холодильник на 3-4 години (можна на ніч). Сирний чізкейк з халвою і малиною готовий!
Приємного чаювання!