Деруни (картопляні оладки) без борошна

Деруни (картопляні оладки) без борошна – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картоплю почистити від шкірки. Три-чотири великі картоплини відварити, остудити і розім’яти

Сиру картоплю натерти на крупній тертці.

Додати варену картоплю, яйце, сіль, чорний мелений перець. Все добре перемішати.
Варену картоплю забирає всю вологу з сирого.

Сформувати картопляні диски і обсмажити їх у великій кількості рослинного масла до коричневої скоринки. Смажити деруни потрібно на сильно розпеченій сковороді, щоб були хрусткі.

Готові деруни подати як окрему страву зі сметанною або кетчупом, а можна в поєднанні з м’ясом і рибою.