Деруни картопляні

Деруни картопляні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картоплю почистити і потерти на крупній тертці. Часто рекомендується використовувати дрібну тертку, але картопля дуже швидко темніє при її використанні, можна не встигнути потерти всю картопляну масу. Використовуючи велику тертку, про це можна не турбуватися.

Щоб картопля не потемнів, потрібно відразу додати сметану і перемішати. Замість сметани можна взяти лук, він теж захищає картоплю від потемніння. Цибуля хороший ще й тим, що додає смак дерунам.


Додати яйце, часник і борошно. Посолити і поперчити. Змішати інгредієнти до однорідної текстури. На цьому етапі часто виділяється багато соку. Щоб його видалити тісто можна помістити на дрібне сито, зайва волога стече.


Налити олію у сковорідку, нагріти і викладати тісто столовою ложкою, формуючи оладки. Обсмажувати з обох сторін за 5 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Можна посипати зеленню або додати сметану.