Цей рецепт – відмінна альтернатива картопляним оладушкам. Пропонуємо вам приготувати ситні деруни з кабачка зі свіжим зеленим цибулею.
Інгредієнти
Кабачок – 300 гр | |
Цибуля зелена – 5 пір’я | |
Яйця курячі – 1 штука | |
Борошно – 4 столові ложки | |
Сіль – 2 щіпки | |
Спеції – 1 щіпка | |
Рослинна олія – 60 мл |
Кожна і досвідчена, і тільки дебютирующая господиня знає, що деруни готуються з картоплі. А адже можна спекти їх, використавши, наприклад, кабачок. Такі оладки зовсім не поступаються за смаком «справжнім» дерунам.
У запропонованому рецепті узятий вже зрілий кабачок, але можна використовувати і молодий. Кулінарний принцип випічки драніков з кабачка практично не відрізняється від приготування оладок з картоплі. Про те, як швидко посмажити кабачкові деруни, розповідається в нижчеподаному рецепті.
Для простого способу приготування дерунів з кабачка зі свіжим зеленим цибулею підготуйте сковороду, миску, тертці з великими отворами, ложку.
Покроковий рецепт
Отже, в першу чергу займемося очищенням кабачка. Знімаємо ножем або овочечисткою кожурку, видаляємо насіння плоду.
Далі потрібно терка і миска. Подрібнюємо очищений кабачок на тертці відразу в миску. Зверніть увагу, що вийшла кабачкову масу потрібно буде віджати, т. к. в процесі виділиться багато соку.
Тепер потрібно зелену цибулю промити під проточною водою і обсушити пір’я паперовим рушником. На обробній дошці нарізаємо дрібно цибулю (можна разом з білою частиною). Зелену нарізку переправляємо до кабачкової маси.
До інгредієнтів підсипаємо борошно пшеничне.
«Зв’язковим» ланкою в майбутньому кабачковом тесті для дерунів буде куряче яйце. Розбиваємо його до інгредієнтів.
Не забуваємо приправити компоненти сіллю і спеціями. Що стосується останнього інгредієнта, то можна взяти мелений перчик або відповідну приправу для овочів.
Ретельно перемішуємо всі введені інгредієнти. Тісто для дерунів з кабачка готово.
В підходящу сковороду вливаємо олію. Грунтовно його розігріваємо, а потім за допомогою ложки викладаємо в сковороду кабачкове тісто. Смажимо деруни з двох боків до золотистої скоринки. Ситні і апетитні кабачкові деруни готові! Пригощайтеся!