Отже, в першу чергу займемося очищенням кабачка. Знімаємо ножем або овочечисткою кожурку, видаляємо насіння плоду.
Далі потрібно терка і миска. Подрібнюємо очищений кабачок на тертці відразу в миску. Зверніть увагу, що вийшла кабачкову масу потрібно буде віджати, т. к. в процесі виділиться багато соку.
Тепер потрібно зелену цибулю промити під проточною водою і обсушити пір’я паперовим рушником. На обробній дошці нарізаємо дрібно цибулю (можна разом з білою частиною). Зелену нарізку переправляємо до кабачкової маси.
До інгредієнтів підсипаємо борошно пшеничне.
«Зв’язковим» ланкою в майбутньому кабачковом тесті для дерунів буде куряче яйце. Розбиваємо його до інгредієнтів.
Не забуваємо приправити компоненти сіллю і спеціями. Що стосується останнього інгредієнта, то можна взяти мелений перчик або відповідну приправу для овочів.
Ретельно перемішуємо всі введені інгредієнти. Тісто для дерунів з кабачка готово.
В підходящу сковороду вливаємо олію. Грунтовно його розігріваємо, а потім за допомогою ложки викладаємо в сковороду кабачкове тісто. Смажимо деруни з двох боків до золотистої скоринки. Ситні і апетитні кабачкові деруни готові! Пригощайтеся!