Десерт – панна котта цитрусова

Десерт – панна котта цитрусова – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цитрусова панна котта – ідеальний варіант для романтичної вечері! Сир, з нотками цитруса і медом дуже добре поєднані.

Покроковий рецепт

Перекласти на сито рікотту і залишити її приблизно на тридцять хвилин. Потім порізати подрібніше очищені горіхи.

Що стосується желатинових пластин, то їх потрібно перекласти в миску, залити холодною водою, накрити тарілкою або кришкою.

Поставити на тихий вогонь невелику каструлю, влити в неї четверту частину жирних вершків, прогріти їх, потім віджати набряклі желатинові пластини. Як тільки вершки добре прогріються, додати до них желатин, потім перемішати все.

У миску влити вершки, збити їх з ароматизованою цукровою пудрою. Після цього підготувати ще одну ємність, викласти в неї рікотту. Насипати дрібно натерту цедру, збивати ці інгредієнти пару хвилин блендером.

Додати в посуд зі збитою рікоттою сир маскарпоне . Влити теплу вершково-желатинову суміш, перемішати все гарненько. Ввести невеликими порціями збиті вершки, перемішати ще раз акуратно все дерев’яною лопаткою. Далі солодку вершкову масу перекласти в невелику форму (або порціонні формочки), застелену харчовою плівкою.

Закрити форму з приготованим повітряним десертом харчовою плівкою і відправити на три години в холодильну камеру.

Десерт дістати з форми і викласти на тарілку. Рідкий квітковий мед змішати з гарбузовим насінням (можна взяти горішки), перемішати. Полити десерт медової сумішшю. Готову панна котту подавати до столу, прикрасивши листочками м’яти.