Десерт з абрикосово-гарбузового пюре в склянці

Десерт з абрикосово-гарбузового пюре в склянці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пюре з гарбузової м’якоті і соковитих абрикосів виходить дуже апетитним, а подавати його можна в якості самостійного десертної страви або як гарнір до запечене курчаті.

Інгредієнти

гарбузова м’якоть – 320 г очищена
прохолодна відфільтрована вода – 160 мл
насіння гарбузове – невелику жменю
соковиті абрикоси – 7 шт. великі
вершки – за смаком
кориця – за смаком

Як приготувати Десерт з абрикосово-гарбузового пюре в склянці

Ніжне пюре з гарбузової м’якоті і соковитих абрикосів виходить дуже апетитним, а подавати його можна в якості самостійного десертної страви або як гарнір до запечене курчаті.

Якщо додати побільше вершків, вийде смачний фруктово-овочевий напій.

Покроковий рецепт

Попередньо очищену гарбузову м’якоть слід нарізати дрібними шматочками і покласти в широку каструлю середнього розміру.

Після цього соковиті абрикоси промити, видалити у цих фруктів кісточки, а ароматну м’якоть нарізати подрібніше.

Перекласти подрібнені абрикоси в ємність з гарбузом, влити необхідну кількість відфільтрованої води. Доведіть вміст каструлі до кипіння на помірному вогні, після чого варити гарбуз з абрикосами десять хвилин. Зменшити вогонь і продовжити процес варіння гарбузової м’якоті з фруктами ще десять хвилин, після цього посуд прибрати з вогню.

Збити відварені шматочки гарбуза і абрикосів блендером до стану пюре. Перекласти збиту масу в порційні стакани. Налити в кожен по чайній ложечці вершків, насінням гарбуза і корицею, подавати до столу.