Пюре з гарбузової м’якоті і соковитих абрикосів виходить дуже апетитним, а подавати його можна в якості самостійного десертної страви або як гарнір до запечене курчаті.
Інгредієнти
гарбузова м’якоть – 320 г очищена | |
прохолодна відфільтрована вода – 160 мл | |
насіння гарбузове – невелику жменю | |
соковиті абрикоси – 7 шт. великі | |
вершки – за смаком | |
кориця – за смаком |
Ніжне пюре з гарбузової м’якоті і соковитих абрикосів виходить дуже апетитним, а подавати його можна в якості самостійного десертної страви або як гарнір до запечене курчаті.
Якщо додати побільше вершків, вийде смачний фруктово-овочевий напій.
Покроковий рецепт
Попередньо очищену гарбузову м’якоть слід нарізати дрібними шматочками і покласти в широку каструлю середнього розміру.
Після цього соковиті абрикоси промити, видалити у цих фруктів кісточки, а ароматну м’якоть нарізати подрібніше.
Перекласти подрібнені абрикоси в ємність з гарбузом, влити необхідну кількість відфільтрованої води. Доведіть вміст каструлі до кипіння на помірному вогні, після чого варити гарбуз з абрикосами десять хвилин. Зменшити вогонь і продовжити процес варіння гарбузової м’якоті з фруктами ще десять хвилин, після цього посуд прибрати з вогню.
Збити відварені шматочки гарбуза і абрикосів блендером до стану пюре. Перекласти збиту масу в порційні стакани. Налити в кожен по чайній ложечці вершків, насінням гарбуза і корицею, подавати до столу.