Рецепт дуже простий, багато продуктів не знадобиться.
Інгредієнти
Борошно – 900 гр. | |
Вода – 500 мл | |
Соняшникова олія – 5 ст. л. | |
Цукор – 850 гр. |
Коли телефонують родичі або друзі, і вам хочеться щось швидко приготувати на десерт, а часу не так вже й багато, пропоную вам приготувати солодкі кульки. Це турецьке блюдо, якщо переводити на російську, то вийде як “заповни рот”.
Покроковий рецепт
Наливаємо в казан (а якщо немає, то можна використовувати глибоку сковороду) соняшникова олія. Обсмажувати на середньому вогні. Коли олія нагріється, засипаємо борошно і починаємо перемішувати (можна використовувати дерев’яні ложки для перемішування).
Після того, як мука стане золотистого кольору, засипаємо половину цукру, тобто 425 р.
Продовжуємо перемішувати. Після того, як суміш стала коричневого кольору, додаємо води (консистенція повинна вийти як ніби замішуєте тісто))
Далі засипаємо цукор, що залишився і все добре перемішуємо.
Даємо консистенції охолонути (так простіше буде ліпити кульки).
Робимо кульки.
Прибираємо в холодильник. Подаємо гарячими. Приємного апетиту!