Сир краще брати не рідкий, але і без явних грудок, так як після випічки вони будуть сильно відчуватися (структура запіканки вийде зернистої). А взагалі, якщо хочете зробити запіканку ніжніше, подрібніть трохи сир в блендері.
Сир викласти в глибоку чашу і перетерти з цукром за допомогою виделки. (Раджу спочатку покласти 70 р цукру, а потім, за смаком, вже додати решту 30 м, якщо здасться не солодким). Додати яйця, добре перемішати. Потім додати трохи борошна, для зв’язки, перемішати. Тісто для сирної запіканки готово.
Дно і стінки форми змастити вершковим маслом.
Викласти сирне тісто у форму. Випікати дитячу сирну запіканку на вже розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин. Якщо запіканка почне зверху горіти, не забудьте накрити її пергаментним папером або фольгою, глянсовою стороною вгору.
Готової запіканці дати відпочити 5 хвилин. Дістати з форми і нарізати шматочками. Подавати сирну запіканку можна зі сметаною або варенням. Дуже смачно! Приємного апетиту!