Дитяча сирна запіканка

Дитяча сирна запіканка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Нагадаю, як вибрати хороший якісний сир, так як це основний продукт у приготуванні сирної запіканки. Адже в магазині ми ризикуємо придбати залежаний, зіпсований сир, або взагалі з додаванням пальмового масла або сої.

Звичайно, в першу чергу, необхідно перевірити дату випуску сиру. Краще брати сир, який лежить в магазині з дня виробництва, не більше 2-х днів. Колір свіжого сиру повинен варіюватися від білого до кремового відтінку, і ніяк не жовтого. Запах повинен бути злегка кислуватий, втім як і смак. Якщо, спробувавши сир, ви відчуваєте занадто виражений кислий присмак, сир почав псуватися. Такий сир не варто купувати. Сир повинен мати однорідну структуру, бути в міру жирним і не надто маслянистим. Занадто зернистий сир – не ідеальний продукт для приготування в кулінарії. Занадто рідкий сир у готуванні буде виділяти сироватку, яка так само заважає при випічці вироби. Так що, шукайте золоту серединку.

Ну і звичайно, хочеться додати з приводу запіканки із сиру… Якщо ви не визнаєте класику і любите фантазувати на кухні, в сирну запіканку можна додати різні ягоди, цукати, сухофрукти. Смак буде правда зовсім інший. Але вийде чарівно! Пробуємо приготувати?

Покроковий рецепт