Дієтична курка з грибами в духовці

Дієтична курка з грибами в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне і низькокалорійна страва до вечері.

Інгредієнти

Куряча грудинка – 1 шт.
Цибуля – 1/2 шт.
Сушена зелень – за смаком
Печериці – 150 г
Перець чорний – за смаком
Сіль – за смаком
Сметана – 75 г
Спеції – за смаком

Як приготувати Дієтична курка з грибами в духовці

Дієтична запіканка з грибів і курячого філе стане хорошим варіантом для вечері або перекусу, після якого можна не переживати про зайві сантиметри на талії. Блюдо дуже низькокалорійна, без масла і зайвих жирів. Я використовую для приготування страви знежирену сметану, але якщо калорійність не важлива – можна додавати звичайну жирну сметанку. До страви можна додавати різноманітні трави, спеції та приправи за смаком. Подавати страву варто гарячим разом з соусом, в якому тушкувалося страву, і легким овочевим салатом. Хорошим гарніром для такої дієтичної курочки стане цвітна капуста або запечена гарбуз.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Для початку, потрібно гарненько вимити курячу грудинку нарізати філе поздовжніми шматочками. Печериці ретельно вимити, очистити цибулю.

Відбити куряче філе з допомогою молоточка для м’яса і харчової плівки, щоб не пошкодити курку. Викласти м’ясні шматочки в жароустойчивую форму, гарненько посолити і поперчити.

Нарізати невеликими слайсами гриби і викласти поверх відбитих биточків з курки. Посипати гриби сушеної зеленню.

Дрібно нашаткувати половинку цибулини і засипати поверх печериць.

Покрити цибульно-грибний шар нежирної сметаною або залити вершками. Відправити блюдо запікатися в духовку при температурі 180 градусів.

Готове м’ясо викласти на тарілку і подавати до столу гарячим. Приємного апетиту!