Тріска, запечена у фользі з овочами – дуже практичне і зручне блюдо, а найголовніше, що воно дуже смачне.
Інгредієнти
Картопля – з розрахунку по 1-2 штуки на одного їдця | |
Філе тріски (або іншої білої риби) – з розрахунку 1 філе на одного їдця | |
Спаржа – близько 30 м | |
Чорний мелений перець – за смаком | |
Дрібна сіль – за смаком | |
Олія оливкова – 1 ст .ложка на порцію | |
Зелень – трохи | |
Фольга – для завертання |
Дієтична тріска, запечена у фользі з овочами – простий і нескладний рецепт. Його можна взяти з собою на обід, а можна на пікнік або в дорогу. Дуже зручно розрахувати на будь-яку кількість осіб. Не потрібно зайвих тарілок, а значить, не потрібно мити зайву посуд.
Покроковий рецепт
1. Картоплю добре промити, нарізати кружками рівної товщини.
2. Філе риби (можна використовувати заморожену, не відтанувши) натріть з обох сторін перцем і дрібною сіллю.
3. Спаржу помийте і розріжте грубі кінці, злегка посоліть.
4. Відріжте фольгу необхідного розміру для однієї порції. Розкладіть її на столі. Покладіть кружечки картоплі. Трохи посоліть.
5. Викладіть на картоплю філе тріски. Поруч викладіть спаржу. Збризніть рибу лимонним соком і оливковою олією.
6. Загорніть фольгу. Покладіть на деко і запечіть в духовці, яку заздалегідь розігрійте до температури 210 градусів. Запікайте 20 хвилин.
7. Запечену тріску прикрасити рубаним зеленим луком. Подавати з лимоном. Приємного апетиту!