Дієтичне суфле з шпинату і сиру

Дієтичне суфле з шпинату і сиру – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінним варіантом легкого обіду є низькокалорійне суфле з пармезану і шпинату, яке підійде для дієтичного або оздоровчого меню.

Інгредієнти

шпинат заморожений – 460 г
жирне молоко – 260 мл
тертий мускатний горіх – за смаком
сирий білок яєчний – одна штука
топлене масло для смаження – 60 гр
рожевий тонкомолотий перець – за смаком
великі курячі яйця сирі – чотири штуки
тертий пармезан – 125 г
високоякісне борошно пшеничне тонкомолота – три ст. ложки з гіркою
морська тонкомолота сіль – за смаком
мелені сухарі пшеничні – за смаком

Як приготувати Дієтичне суфле з шпинату і сиру

Це смачне і швидке дієтичне блюдо, що готується всього за кілька хвилин. Для більш багатого аромату можна додати спеції і прянощі.

Покроковий рецепт

Заздалегідь розморозити шпинат, потім віджати його гарненько, далі поставити на помірний вогонь сотейник, прогріти в ньому топлене масло, як тільки воно стане рідким, насипати в нього достатня кількість просіяного борошна. Перемішувати інтенсивно борошно з розтопленим маслом пару хвилин.

Як тільки в борошняній суміші не залишиться жодної грудочки, влити підігріте молоко. При частому помішуванні прогрівати молочно-борошняну суміш до закипання, потім продовжити варіння ще п’ять хвилин.

Як тільки суміш стане дуже густою, додати всі спеції, а також сирі жовтки і сіль, добре збити компоненти, потім підготувати сковорідку, додати топлене масло. Як тільки топлене масло прогріється, додати в сковорідку віджатий шпинат, потім насипати тертий сир, томити ці компоненти кілька хвилин на малому вогні при періодичному помішуванні.

В міцну однорідну піну збити окремо сирі яєчні білки, поступово ввести їх у молочно-жовткову масу, далі підготувати порційні формочки, змастити їх зсередини невеликою кількістю топленого масла, присипати меленими сухарями.

Розкласти у формочки молочно-яєчну масу зі шпинатом і сиром, запікати дієтичне суфле при 180 градусах приблизно двадцять хвилин, потім подавати приготоване блюдо до столу в теплому вигляді.

Ті, кому не до душі шпинат, можуть приготувати аналогічне закусочне блюдо з будь-яких інших інгредієнтів, наприклад, моркви, капусти або картоплі. Але, необхідно пам’ятати про те, що пюре з овочів потрібно збивати довше, тільки в цьому випадку суфле буде дуже ніжним.

Крім того, бувають такі ситуації, коли пармезан не вдається знайти в магазинах, але це не повинно стати проблемою, так як даний компонент можна замінити якимось іншим твердим сиром.

Суфле можна зробити більш ароматним, для цього в овочеву збиту масу потрібно лише додати будь-які прянощі, наприклад, трохи паприки.