Вишукане смородинове суфле

Вишукане смородинове суфле – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Суфле з чорноплідної смородини – дуже смачний, ніжний і простий десерт.

Інгредієнти

листочки свіжої м’яти для оформлення – за смаком
чорносмородиновий лікер – 56 г
холодна вода відфільтрована – один неповний стакан
натуральний йогурт рідкий – 320 мл
чорноплідна смородина – один повний стакан
гранульований желатин швидкодіючий – 14 г
вершки самі жирні – 260 г
коричневий цукровий пісок – один неповний стакан

Як приготувати Вишукану смородинове суфле

Для приготування такого повітряного ласощі бажано використовувати свіжу стиглу смородину, а якщо її не вдалося знайти, то можна скористатися замороженими плодами.
Ті, хто хотів би, щоб десерт придбав приємну кислинку, можуть додати в десерт невелика кількість червоної смородини.

Покроковий рецепт

Залити відфільтрованої водою (45 мл) гранульований желатин, перемішати, потім накрити ємність плівкою або тарілкою, відставити хвилин на двадцять убік.

Промити чорноплідну смородину, ягоди пересипати в сотейник, додати воду, що залишилася і цукровий пісок, довести вміст до кипіння, потім кип’ятити солодку смородиновую суміш приблизно три хвилини.

Далі суміш слід перетерти через сито, потім в перетерте остигле смородинове пюре додати желатинову суміш влити лікер, перемішати все до однорідності, потім злегка остудити.

Поєднати в одному посуді натуральний йогурт і жирні вершки, збивати ці інгредієнти до утворення густої і дуже пишною суміші. Невелику частину цієї суміші слід перекласти в миску і прибрати в холодильник, решту йогуртову масу з вершками додати в густе пюре з чорної смородини, акуратно перемішати лопаткою.

Розподілити рівними порціями смородинове ніжне суфле в невеликі прозорі склянки або креманки, відправити в холодильну камеру приблизно на три години.

По закінченні вищевказаного часу прикрасити приготоване смородинове суфле збитою йогуртово-вершковою сумішшю і листочками м’яти, потім подавати до столу.