Вишукане смородинове суфле

Вишукане смородинове суфле – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Залити відфільтрованої водою (45 мл) гранульований желатин, перемішати, потім накрити ємність плівкою або тарілкою, відставити хвилин на двадцять убік.

Промити чорноплідну смородину, ягоди пересипати в сотейник, додати воду, що залишилася і цукровий пісок, довести вміст до кипіння, потім кип’ятити солодку смородиновую суміш приблизно три хвилини.

Далі суміш слід перетерти через сито, потім в перетерте остигле смородинове пюре додати желатинову суміш влити лікер, перемішати все до однорідності, потім злегка остудити.

Поєднати в одному посуді натуральний йогурт і жирні вершки, збивати ці інгредієнти до утворення густої і дуже пишною суміші. Невелику частину цієї суміші слід перекласти в миску і прибрати в холодильник, решту йогуртову масу з вершками додати в густе пюре з чорної смородини, акуратно перемішати лопаткою.

Розподілити рівними порціями смородинове ніжне суфле в невеликі прозорі склянки або креманки, відправити в холодильну камеру приблизно на три години.

По закінченні вищевказаного часу прикрасити приготоване смородинове суфле збитою йогуртово-вершковою сумішшю і листочками м’яти, потім подавати до столу.