Дієтичні картопляні чіпси з йогуртово-часниковим соусом

Дієтичні картопляні чіпси з йогуртово-часниковим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачні чіпси з картоплі без масла! Корисний і швидкий перекус. З легким соусом з йогурту і часнику – прекрасний вечеря.

Інгредієнти

картопля – 3 штуки
йогурт – 200 грамів
часник – 2 зубчики
зелень – за смаком
сіль – за смаком

Як приготувати Дієтичні картопляні чіпси з йогуртово-часниковим соусом

Картопля підійде будь-якої форми. Краще всього користуватися пергаментом або спеціальним килимком для духовки. Якщо ви не впевнені у своєму пергаменті – збризніть його злегка маслом.

Покроковий рецепт



Картопля добре промиваємо і, не зрізуючи шкірки, дуже тонко шаткуємо.
Це важливо! Чим тонше слайсы – тим краще чіпси.

Нашатковану картопля занурюємо на десять хвилин (можна більше), в холодну солону воду

Поки картопля “відмокає”, займаємося приготуванням соусу.
Йогурт перекладаємо в глибоку тарілку



Видавлюємо в йогурт наш часник і додаємо зелень і сіль.
Перемішуємо і відправляємо в холодильник

Картопляні слайсы добре, але акуратно (щоб не порвалися), віджимаємо і викладаємо на деко.
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку.
Далі дивимося уважно за чіпсами – в середньому потрібно близько десяти хвилин, але у всіх духовки різні і час може бути різним.
Виймаємо чіпси, коли бачимо, що вони вже стали золотистими.
Не передержите! Чіпси дуже легко пломеніють.


Ось такими повинні бути чіпси. Акуратно викладаємо їх у чисту суху ємність.

Наші чіпси готові!
Дістаємо з холодильника соус, включаємо улюблений фільм і насолоджуємося відмінним перекусом без шкоди для здоров’я.
Приємного апетиту!