Смачні чіпси з картоплі без масла! Корисний і швидкий перекус. З легким соусом з йогурту і часнику – прекрасний вечеря.
Інгредієнти
картопля – 3 штуки | |
йогурт – 200 грамів | |
часник – 2 зубчики | |
зелень – за смаком | |
сіль – за смаком |
Картопля підійде будь-якої форми. Краще всього користуватися пергаментом або спеціальним килимком для духовки. Якщо ви не впевнені у своєму пергаменті – збризніть його злегка маслом.
Покроковий рецепт
Картопля добре промиваємо і, не зрізуючи шкірки, дуже тонко шаткуємо.
Це важливо! Чим тонше слайсы – тим краще чіпси.
Нашатковану картопля занурюємо на десять хвилин (можна більше), в холодну солону воду
Поки картопля “відмокає”, займаємося приготуванням соусу.
Йогурт перекладаємо в глибоку тарілку
Видавлюємо в йогурт наш часник і додаємо зелень і сіль.
Перемішуємо і відправляємо в холодильник
Картопляні слайсы добре, але акуратно (щоб не порвалися), віджимаємо і викладаємо на деко.
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку.
Далі дивимося уважно за чіпсами – в середньому потрібно близько десяти хвилин, але у всіх духовки різні і час може бути різним.
Виймаємо чіпси, коли бачимо, що вони вже стали золотистими.
Не передержите! Чіпси дуже легко пломеніють.
Ось такими повинні бути чіпси. Акуратно викладаємо їх у чисту суху ємність.
Наші чіпси готові!
Дістаємо з холодильника соус, включаємо улюблений фільм і насолоджуємося відмінним перекусом без шкоди для здоров’я.
Приємного апетиту!