Дієтичний буряковий салат має прекрасне поєднання. Гіркота рукколи пом’якшує сир фета, горішки надають салату пікантності.
Інгредієнти
буряк – 2 шт. | |
часник – кілька зубчиків | |
рукола – 2 чашки | |
журавлина сушена – жменька | |
волоські горіхи або горіхи пекан – жменя | |
сир фета – 1/2 чашки | |
Для заправки: | |
оливкова олія – 2 столові ложки | |
бальзамічний оцет – 2 столові ложки | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
гірчиця – 1/2 чайної ложки |
Готується цей простий дієтичний салат за п’ятнадцять хвилин (якщо не рахувати час варіння буряків). Всі продукти доступні. Стравою можна швидко перекусити в обід або подати його в якості легкого сніданку. Ідеальний варіант для тих, хто стежить за фігурою.
Покроковий рецепт
1. Буряк спочатку відварюють, охолоджують. Потім чистять, розрізають навпіл і нарізають скибочками. Якщо буряк великого розміру нарізайте овоч так, щоб зручно було їсти.
2. Часник очищають, подрібнюють ножем або тиснуть через чеснокодавку.
3. Очищені горіхи нарубують не дуже дрібно (можна закинути і цілими, це вже кому як подобається).
4. Підготовлену буряк змішують з руколою, часником, журавлиною і горіхами.
5.Готують заправку. Змішують 2 столові ложки оливкової олії, 2 столові ложки бальзамічного оцту, додають гірчицю, сіль за смаком перець. Все перемішують.
6. Заправляють салат з буряка приготовленою сумішшю, перемішують, подають до столу.