Дієтичний салат готується з стиглого м’якого авокадо, великою кількістю свіжих листя салату і грейпфрута. Особливо цікавою є його заправка.
Інгредієнти
різні види листового салату – 80 грам шпинат, романно, рукола або інший | |
рожевий грейпфрут великий – одна штука | |
зрілий і м’який авокадо великий – один плід | |
червоний цибуля – 1/2 головки | |
Для заправки салату: | |
гірчиця – 1 чайна ложка | |
грейпфрутовий сік свіжовичавлений – 50 мл | |
олія оливкова – за смаком | |
мелений перець рожевий – за смаком | |
тонкомолота сіль морська – за смаком | |
яблучний оцет – 1 столова ложка | |
мед – 1 чайна ложка | |
сир Пармезан – 50 грам |
Тим, хто любить легкі закусочні страви, рекомендується приготувати малокалорійний оригінальний салат з рожевим грейпфрутом і авокадо. Для того, щоб блюдо вийшло більш ефектним, його рекомендується готувати з різних видів листового салату.
Покроковий рецепт
Обсушити весь промитий листовий салат, потім порвати його руками, якщо листочки дуже великі.
Далі очистити від шкірки і білої оболонки грейпфрут, розділити на часточки і видалити плівочки.
Зрілий авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку. Стиглу м’яку м’якоть плоду нарізати часточками або кубиками.
Всі підготовлені компоненти відправити в глибокий салатник.
Приготувати екзотичну заправку для салату. Змішати в окремому посуді грейпфрутовий сік, гірчицю, невелику кількість солі, оливкова олія, рожевий перець, мед і яблучний оцет. Все перемішати.
Отриманої заправкою залити салат з рожевого грейпфрута і авокадо. Гарненько все перемішати.
Подавати до столу салат потрібно присипавши тертим сиром Пармезан. Приємного апетиту!