Дієтичний салат з авокадо з грейпфрутом

Дієтичний салат з авокадо з грейпфрутом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дієтичний салат готується з стиглого м’якого авокадо, великою кількістю свіжих листя салату і грейпфрута. Особливо цікавою є його заправка.

Інгредієнти

різні види листового салату – 80 грам шпинат, романно, рукола або інший
рожевий грейпфрут великий – одна штука
зрілий і м’який авокадо великий – один плід
червоний цибуля – 1/2 головки
Для заправки салату:
гірчиця – 1 чайна ложка
грейпфрутовий сік свіжовичавлений – 50 мл
олія оливкова – за смаком
мелений перець рожевий – за смаком
тонкомолота сіль морська – за смаком
яблучний оцет – 1 столова ложка
мед – 1 чайна ложка
сир Пармезан – 50 грам

Як приготувати Дієтичний салат з авокадо з грейпфрутом

Тим, хто любить легкі закусочні страви, рекомендується приготувати малокалорійний оригінальний салат з рожевим грейпфрутом і авокадо. Для того, щоб блюдо вийшло більш ефектним, його рекомендується готувати з різних видів листового салату.

Покроковий рецепт

Обсушити весь промитий листовий салат, потім порвати його руками, якщо листочки дуже великі.

Далі очистити від шкірки і білої оболонки грейпфрут, розділити на часточки і видалити плівочки.

Зрілий авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку. Стиглу м’яку м’якоть плоду нарізати часточками або кубиками.

Всі підготовлені компоненти відправити в глибокий салатник.

Приготувати екзотичну заправку для салату. Змішати в окремому посуді грейпфрутовий сік, гірчицю, невелику кількість солі, оливкова олія, рожевий перець, мед і яблучний оцет. Все перемішати.

Отриманої заправкою залити салат з рожевого грейпфрута і авокадо. Гарненько все перемішати.

Подавати до столу салат потрібно присипавши тертим сиром Пармезан. Приємного апетиту!