Не буду доводити чиє це блюдо, вірменське або азербайджанська, але мені цей рецепт дала азербайджанка.
Інгредієнти
Яловичий фарш – 1кг | |
Виноградні листя – 700гр | |
Рис круглий – Половину пиалушки | |
Цибуля ріпчаста – 2 головки | |
Кінза – 1 пучок | |
М’ята – 1 пучок | |
Кріп – Половину пучка | |
Петрушка – Половину пучка | |
Масло вершкове – 1 ст. лож | |
Сіль, перець – За смаком |
Сьогодні хочу поділитися з вами своїм експериментом, приготуванням долми в мультиварці. Зазвичай це блюдо я готую в глибокій чугуной сковороді, або в казані. Але так як зараз чоловік робить капітальний ремонт в кухні, на допомогу прийшла мультиварка. І вийшло дуже навіть смачно.
Покроковий рецепт
Отже, необхідний набір продуктів
Викладаємо фарш в чашку нарізаємо дрібними кубиками цибулю, додаємо сирий рис, туди ж 1 ст. л вершкового масла.
Добре промиту зелень рубаємо і пускаємо в фарш, солимо, перчимо за смаком і добре все вимішуємо, щоб вершкове масло розподілилося по всьому фаршу.
Обмовлюся відразу, виноградні листя у мене в банку, згорнуті трубочкою по 20 штук. Щоб їх було простіше відокремлювати один від одного і не пошкодити, налийте в чашку води і покладіть листя. Так вони без проблем будуть відокремлюватися.
Далі беремо листочок, викладаємо підготовлений фарш і загортаємо так само, як і голубці. Виходять ось такі трубочки, які одну за одною складаємо в чашу мультиварки. Як закінчили, наливаємо гарячу воду, поки вона не покриє наші долмашки. Трохи солимо і перчимо бульйон, ставимо на режим “гасіння” на 1 годину. Після сигналу блюдо готове, можна подавати до столу. В якості соусу сметану викладаємо в чашу блендера, додаємо часник, сіль і будь-яку зелень. Блендерим всю масу і поливаємо долму. Приємного апетиту!