Домашні глазуровані сирки

Домашні глазуровані сирки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування нам знадобляться: кулінарні ваги, кулінарний термометр, скляна форма для випічки, духовка.

Інгредієнти

Глазур:
Расительное олія без запаху – 50 г
Мелені горіхи – 20 г Для посипання
Сирки:
Сир – 450 г Жирність від 5% до 20% за смаком
Цукрова пудра – 70 г Можна трохи менше за смаком
Ванільний екстракт – чайна ложка Можна замінити ванільним цукром
Начинка – за смаком Це може бути варена згущене молоко, карамель або фруктова начинка за смаком

Як приготувати Домашні глазуровані сирки

Глазуровані сирки – одна з найбільш улюблених солодощів мого дитинства. На жаль, склад сучасних сирків з магазину залишає бажати кращого, тому сьогодні ми будемо готувати домашні сирки, якими без побоювання можна нагодувати улюблену сім’ю!

Покроковий рецепт

1. Робимо кармелизированную глазур. Розігріваємо духовку до 120 градусів.
Шоколад рубаємо на дрібні шматочки (у мене були спеціальні шоколадні капсули, подрібнювати які не потрібно).
Викладаємо шоколад у скляну форму або на деко в один шар. Ставимо в духовку.
Кожні 10 хвилин перемішуємо лопаткою. Для карамелізації потрібно близько години.
Шоколад повинен стати глянцевим, кремового кольору.
Дістаємо глазур з духовки і охолодити.

2. Сир пробиваємо для однорідності блендером або протираємо через сито. Додаємо в сир ванільний екстракт (я замінила на ванільний цукор) і цукрову пудру, перемішуємо. Додаємо м’яке вершкове масло і ще раз добре перемішуємо. Прибираємо отриману суміш у холодильник на півгодини. Маса замерзне і формувати сирки буде легше.

3. Начинку викладаємо на харчову плівку смужками 6-7 сантиметрів в довжину. Я використовувала пакет зі зрізаним куточком. Відправляємо в морозилку на 15-20 хвилин.

4. З охолодженого сиру формуємо сирки, всередину покласти начинку з морозилки. Щоб було легко надати сирків красиву форму, загорнути кожен харчовою плівкою. Прибираємо сирки в морозильну камеру на півгодини.

5. Змішуємо наш шоколад з олією. Прогріваємо отриману масу до 50 градусів. Дістаємо з морозилки сирки, наколюємо на дерев’яні шпажки і занурюємо в глазур. Зверху можна посипати меленими горішками.
Приємного апетиту!