Першим ділом замішуємо тісто, тому що йому потрібно відпочити кілька хвилин. У миску всипаємо 1/3 частина всієї муки. Розбиваємо яйце.
Вливаємо крижану воду, рослинне масло і солимо. Вимішуємо тісто ложкою. Після того, як воно стане дуже густим, перекладаємо на робочу поверхню і працюємо з тестом руками не менше 10 хвилин.
Залишаємо тісто на кілька хвилин, після чого ще раз розминаємо тісто, за необхідності додаючи борошно.Готове тісто має бути еластичним, не буде липнути до рук і легко раскатываемым.
Для начинки потрібно пропустити через м’ясорубку м’ясо, сало і цибулю.
У фарш додати сіль і спеції. Влити воду. Ретельно перемішати.
З тіста розкачати пласт товщиною 0,5 див. Вирізати кружечки, діаметром 6-7 см Кожний кружечок розкачати качалкою так, щоб серединка була товстіша, а краї тонший. У центр покласти м’ясну начинку.
Краї защипати в центрі так, щоб не було отвори. Хвостик за бажанням можна частково зрізати ножем.
Варити хінкалі потрібно у великій кількості підсоленої води на повільному вогні, щоб вони не порвалися. Час варіння 20 хвилин.
Готові вироби вийняти з води і посипати меленим перцем. Подавати гарячими з майонезом або соусом. Хінкалі їдять руками, взявши за хвостик, надкусив край і випивши сік, далі з’їдаючи хінкалі повністю.