Ситні домашні пельмені приготовані з начинкою з мішаного фаршу. В рецепті використовується яловичина і свинина.
Інгредієнти
Борошно – 3,5 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Яйце – 1 штука | |
Вода – 1 стакан | |
Свинина – 300 гр | |
Яловичина – 300 гр | |
Цибуля – 1 штука | |
Спеції – за смаком для м’ясного фаршу |
Напевно, ніхто не стане заперечувати судження про те, що домашні пельмені багато в чому перевершують магазинні пельмені. І начинка у домашніх пельменів «надійна», і тісто при варінні не принесе сюрпризи. Ліплення домашніх пельменів – процес кропіткий, але зате на виході задоволеними залишаться усі.
Пропонуємо вам приготувати смачні домашні пельмені з м’ясним фаршем. Начинка для пельменів робиться з яловичини і свинини. М’ясні інгредієнти взяті в однакових пропорціях. М’ясо прокручується попередньо і доповнюється ще подрібненим ріпчастою цибулею і спеціями. Тісто для таких домашніх пельменів замісимо на воді, з використанням курячого яйця.
Покроковий рецепт
Давайте спочатку замісимо тісто для домашніх пельменів з м’ясом. В підходящу миску просіваємо борошно пшеничне. Відразу підсипаємо в борошно чайну ложку (без гірки) солі і перемішуємо сипучі інгредієнти так, щоб у процесі у вас в борошні вийшло поглиблення. У це поглиблення розбиваємо одне куряче яйце, а слідом підливаємо воду, яка повинна бути охолодженою, але прокип’яченої. Замішуємо тісто для пельменів. Готове пельменний тісто поки відставляємо в сторону, накривши рушником. Поки тісто знаходиться «на відпочинку», зробимо начинку для пельменів.
Яловичину і свинину беремо, як вже було заявлено, що в рівних пропорціях. Нарізаємо м’ясо на шматочки для подальшого подрібнення. Бажано, щоб м’ясо було трохи подмороженным. Так його простіше буде прокрутити.
Перекладаємо м’ясні шматочки в м’ясорубку або кухонний комбайн. Подрібнюємо до стану фаршу. Можна разом з м’ясом прокрутити і очищений ріпчасту цибулю. Або ж потім нарізати дрібно цибулю окремо і додати в м’ясний фарш. У нашому рецепті використаний перший варіант.
Отриманий фарш зі свинини і яловичини присмачую за смаком сіллю і спеціями. Перемішуємо добре.
Повертаємося до нашого пельменному тесту. Ліпити пельмені можна різними способами. Ми хотіли розділити тісто на 2-3 шматочки, потім по черзі розкачати кожен шматочок в тонкий пласт і вирізати чаркою (склянкою) гуртки-заготовки. Можна використовувати спеціальні пристосування для ліплення пельменів.
На гуртки викладаємо приблизно по чайній ложці або трохи менше м’ясного фаршу.
Скріплюємо гуртків. Оформляємо пельмешки на свою перевагу. Готові пельмені з м’ясним фаршем можна заморозити або ж відразу відварити їх.
Смачні домашні пельмені з м’ясним фаршем готові! Приємного апетиту!