Ніжні солодкі крекери з трохи медовим смаком. Підійдуть для дитячого свята або просто як улюблене ласощі на кожен день.
Інгредієнти
Борошно – 3.5 склянки | |
Цукор – 3/4 склянки для ласунів можна взяти цілий стакан | |
Яйця – 2-3 штуки в залежності від розміру | |
Маргарин – 100 грам Краще підійде вершковий або молочний (можна вершкове масло) | |
Мед – 3 чайних ложки | |
Сода – 1/2 чайної ложки |
Простий рецепт домашніх крекерів з пісочного тіста. Готується дуже просто і швидко. Приготоване тісто можна зберігати в морозилці до 3 тижнів. І напекти печиво за 30 хвилин до приходу гостей. А ще, якщо хочеться просто пісочного печива, то рецепт теж підійде. Просто розкачувати тісто потрібно менш тонко. Форма печива залежить тільки від вашої фантазії і наявності формочок. Готове печиво не зберігати в поліетиленовому пакеті (краще в паперовому) – втратить хрусткість.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Змішати яйця, цукор і мед до однорідної маси.
У готову суміш натерти на тертці маргарин. І перемішати до однорідності.
Додати борошно, змішане з содою, і замісити не дуже круте тісто. Готове тісто покласти на 30 хвилин у морозилку.
Після морозилки тісто розділити на кілька частин для зручності розкочування.
Розкачати тісто тонким шаром і виріжте за допомогою формочок фігурки майбутнього печива.
Викласти заготовки на змащений лист і відправити в розігріту до 180-190 градусів духовку. Випікати 5 -7 хвилин до утворення золотистого кольору.
Печиво готове для подачі на стіл. Дуже смачно з молоком або чаєм. При бажанні можна посипати цукровою пудрою.