Беремо борошно пшеничне вищого сорту, сухі хлібопекарські дріжджі, сіль, воду.
Покроковий рецепт
У борошно додаємо сіль і сухі дріжджі. Ретельно перемішуємо.
Додаємо в отриману суміш теплу воду, при цьому ретельно перемішуємо. Тісто має бути твердим і не рідким.
Залишаємо тісто в мисці, накриваємо рушником і ставимо його в тепле місце на 1 годину.
Тісто ретельно перемішуємо.
Залишаємо тісто в мисці, накриваємо рушником і ставимо його в тепле місце на 0,5 години.
Перемішуємо тісто і покласти у форму. Ставимо форму з тістом в духовку. Встановлюємо температуру 200 оС. Печемо 45 хв. Потім додаємо температуру до 250 оС і печемо ще 20 хв.
На кухонну дерев’яну дошку кладемо готовий хліб і даємо йому охолонути.