Легкий і корисний крутон з цільнозерновий борошна і насінням льону – самий смачний домашній хлібець.
Інгредієнти
цільнозернові борошно – 400 гр. | |
борошно з гарбузового насіння – 50 гр. | |
кунжутна борошно – 50 гр. | |
сіль – 1 ч. л. | |
цукор – 1 ч. л. | |
дріжджі сухі – 5-7 гр. | |
насіння льону – 1 ст. л. | |
тепла вода – 350 мл |
Такий хліб приносить дуже велику користь організму, адже до складу тесту входить цільнозернові борошно, борошно з насіння гарбуза, кунжутна борошно і лляні насіння, а це дуже багатий склад вітамінів і мікроелементів. Цей хлібець корисний навіть для тих, хто стежить за фігурою. Домашній хліб найпростіше випікати в хлібопічці, але я буду випікати в звичайній духовці. Він виходить трохи щільніше і важче ніж, наприклад, хліб з борошна вищого гатунку, але зате в рази корисніше.
Покроковий рецепт
Змішайте одну чайну ложку цукру з чайною ложкою борошна і додайте 5-7 грамів сухих дріжджів. Залийте теплою водою і добре перемішайте. Відставте в тепле місце хвилин на 10. Якщо Ви хочете отримати твердоватый і збитий хліб, то додайте 300 мілілітрів води (тісто не повинно липнути до рук), якщо хочете отримати більш пористий і легкий, тоді додайте 350(таке тісто, може прилипати до рук) мілілітрів теплої води.
Візьміть велику миску і з’єднайте 400 грам цільнозерновий борошна , 50 грам кунжутною, 50 грам борошна з гарбузового насіння і 1 чайну ложку солі.
Додаємо розведені дріжджі в борошно і замішуємо тісто.
Додаємо одну столову ложку насіння льону та 2 столові ложки рослинної олії, ще раз гарненько вимішуємо. Поставте тісто в тепле місце і зачекайте години півтори, поки підійде. Якщо Ви замішуєте тісто з вечора, а випікати збираєтеся вранці, тоді поставте його в холодильник на ніч. Викладіть його в форму для випікання змащену рослинним маслом або присипану борошном, за бажанням зробіть надрізи і посипте злаками, дайте піднятися
Випікайте при температурі 200 градусів 30 хвилин. Після дістаньте хліб з духовки і викладіть на решітку до повного охолодження. Приємного апетиту.