Домашній хліб з цільнозернового борошна

Домашній хліб з цільнозерновий борошна – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Змішайте одну чайну ложку цукру з чайною ложкою борошна і додайте 5-7 грамів сухих дріжджів. Залийте теплою водою і добре перемішайте. Відставте в тепле місце хвилин на 10. Якщо Ви хочете отримати твердоватый і збитий хліб, то додайте 300 мілілітрів води (тісто не повинно липнути до рук), якщо хочете отримати більш пористий і легкий, тоді додайте 350(таке тісто, може прилипати до рук) мілілітрів теплої води.

Візьміть велику миску і з’єднайте 400 грам цільнозерновий борошна , 50 грам кунжутною, 50 грам борошна з гарбузового насіння і 1 чайну ложку солі.

Додаємо розведені дріжджі в борошно і замішуємо тісто.

Додаємо одну столову ложку насіння льону та 2 столові ложки рослинної олії, ще раз гарненько вимішуємо. Поставте тісто в тепле місце і зачекайте години півтори, поки підійде. Якщо Ви замішуєте тісто з вечора, а випікати збираєтеся вранці, тоді поставте його в холодильник на ніч. Викладіть його в форму для випікання змащену рослинним маслом або присипану борошном, за бажанням зробіть надрізи і посипте злаками, дайте піднятися

Випікайте при температурі 200 градусів 30 хвилин. Після дістаньте хліб з духовки і викладіть на решітку до повного охолодження. Приємного апетиту.