Домашній компот із сухофруктів

Домашній компот із сухофруктів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для рецепту відміряємо потрібну кількість сухофруктів і цукру.

Сухофрукти перед початком варіння необхідно ретельно промити. Якщо в суміші присутній пісок і сміття, краще залити її хвилин на 15 окропом.

Підготовлені сухофрукти перекладаємо в каструлю і заливаємо необхідною кількістю води (рекомендується використовувати джерельну воду або фільтровану). Ставимо компот варитися на плиту на сильний вогонь. Після закипання вогонь зменшити.

Проваривши компот хвилин 25 або 30, засипаємо в нього цукор. Продовжуємо варити напій ще 5 хвилин. Потім знімаємо каструлю з вогню.

Бажано після варіння дати компоту настоятися, а потім вже остившім подати на стіл, розлив по склянках. Приємного всім апатиту!