Домашній Наполеон з полуницею

Домашній Наполеон з полуницею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Починаємо приготування крему з нагрівання 1 літра жирного молока в каструлі. Молоко краще брати більше 2,5%.

Збиваємо вінчиком або за допомогою блендера 6 яєць, засипаємо до них 450-500 грамів цукру з ваніліном, ретельно збиваємо до густої маси.

До раніше приготовленої суміші засипаємо 4-5 ложок пшеничного борошна, знову збиваємо до густої однорідної маси.

В отриману суміш виливаємо половину нагрітого молока, це дуже важливий крок, збиваємо. Далі зливаємо готову суміш у молоко і перемішуємо. Варимо заварний крем до тих пір, поки він остаточно не загусне. Ретельно помішуйте крем в процесі загустіння, щоб не утворилися грудочки, а маса була однорідна. Знімаємо з вогню загустілий крем і охолодити повністю, щоб він добре перемішався з вершковим маслом.

Вершкове масло кімнатної температури розм’якшуємо підручним засобом, я використовую ложку. Масло повинне бути ніжним, що тане текстури. До нього по парі ложок додаємо отриманий раніше заварний крем, збиваємо до однорідного стану.

Ретельно, не шкодуючи крему, просочуємо коржі, накладаючи їх один на інший. Один корж залишаємо недоторканим, подрібнюємо його в крихту, якої будемо посипати торт при оздобленні. Посипаємо торт крихтою, прибираємо в холодильник на 6 годин. Якщо поставити торт на всю ніч, він просочиться ще краще. Я прикрашаю полуницею та м’ятою. Подаю на тарілці, политої полуничним джемом. Приємного апетиту!