Домашня лазанья

Домашня лазанья – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Лазанья – це класичне італійське блюдо, яке може приготувати будь-яка господиня на своїй кухні.

Інгредієнти

Папір для випічки – 1
Яйця курячі – 1
Борошно – 60 р.
Рослинне масло – 1
Фарш курячий – 400 р.
Молоко – 100 р.
Ріпчаста цибуля – 1
Томатна паста – 60 р.
Вершкове масло – 40 р.
Сир – 60 р.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Домашнє лазанья

Лазаньєю італійці вважають макаронні страви у формі квадрата з м’ясною начинкою і соусом бешамель. Я вам розповім рецепт домашньої лазаньї.

Покроковий рецепт

На першому етапі ми підготуємо всі інгредієнти. Для м’ясної соусу: цибулю дрібно нарізаємо, фарш заправляємо сіллю і перцем за смаком.

Для тіста : вбити одне яйце в борошно, додати ложку соняшникової олії і замісити тісто. Тісто має бути м’яким, не забитим.


Для соусу в сковорідці розтопити вершкове масло, додати борошно, постійно помішувати. Влити трохи молока, щоб соус був рідким і не пригорав. Приправити сіллю, довести до кипіння. Наш соус готовий.
Для м’ясної заправки ми обсмажуємо цибулю до напівготовності, далі додаємо фарш і смажимо.

Коли фарш майже готовий, додаємо томатну пасту. Доводимо до готовності.
Далі розгортаємо тісто і нарізаємо квадратиками.

Коли соус, тісто і м’ясне болоньєзе буде готове, можна приступати до формування нашої лазаньї. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
На дно форми накладаємо трохи соусу, для того щоб нижній шар не пригорав і добре просочився соусом. Далі першим шаром кладемо лист тіста, а другим-фарш, і так чергуємо. Я робила в три шари. Коли лазанья буде готова( їй потрібно 20 хвилин, якщо в мультиварці-30 хвилин), посипаємо сиром і даємо постояти в духовці пару хвилин, щоб сир розплавився. Дістаємо, викладаємо на тарілку, побажанням прикрашаємо помідорами та зеленню. Подавати гарячим!
Приємного Вам апетиту!!