Набір продуктів для приготування лазаньї доступний всім і в будь-який час року. Підійде для обіду або вечері всім членам сім’ї.
Інгредієнти
Листи для лазаньї – 6 шт. кількість залежить від розміру аркуша і форми для запікання | |
Фарш свинячий – 500 гр можна свино-яловичий або курячий | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
Помідори – 4 шт. | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Молоко – 0,5 л | |
Вершкове масло – 80 гр | |
Борошно – 60 г | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Сир твердий – 200 гр | |
Рослинна олія для обсмажування фаршу – 60 мл |
Лазанья – класика італійської кухні. Я обожнюю італійську кухню, але справжню лазанью ніколи не готувала. Мені здавалося, що це божевільна складне блюдо і воно підвладне тільки професіоналам. Коли вирішила все-таки взятися за приготування лазаньї, стало зрозуміло, що це зовсім не складно і під силу будь-якій господині. Було б лише бажання.
Покроковий рецепт
Починаємо готувати з соусу “Болоньєзе”. На помідорах з боку черешка робимо хрестоподібний надріз, і заливаємо[ окропом на 10-15 хвилин. Потім знімаємо з ні шкірку і розминаємо виделкою до стану пюре. Потім для яскравості смаку додаємо томатну пасту.
Рубаний цибулю обсмажуємо на рослинній олії до м’якості, додаємо м’ясний фарш. Добре розминаємо грудочки у фарші лопаткою і обсмажуємо все разом протягом 10 хвилин. Потім додаємо томатне пюре, солимо, перчимо і тушкуємо під кришкою 10 хвилин.
Поки фарш гаситься готуємо соус “Бешамель”. У сотейнику або високій сковороді розтопити вершкове масло, додамо борошно прогреем її і почнемо тоненькою цівкою вливати холодне молоко, ретельно перешивая лопаткою або віночком, щоб не було грудочок. Соус почне загусати. Густоту можна регулювати кількістю молока. Додаємо сіль, перець і варимо помішуючи 5-8 хвилин.
Відваримо листи лазаньї в підсоленій воді протягом 4 хвилин.
На дно форми для запікання наливаємо частина соусу “Бешамель”, розподіляємо так, щоб він покрив дно. На нього викладаємо підготовлені листи лазаньї.
Далі викладаємо шар соусу “Болоньєзе”
Далі знову шар соусу “Бешамель” і зверху шар тертого сиру
Чергування шарів продовжуємо поки не використовуємо всі заготовки. Як правило, лазанью роблять з трьох шарів. Останнім йде сир. Форму з лазаньєю ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів і запікаємо протягом 20-30 хвилин.