Домашня піца з болгарським перцем і ковбасою пикколини

Домашня піца з болгарським перцем і ковбасою пикколини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо тісто для піци.
У невеликій кількості води погасити 2/3 чайної ложки соди з лимонною кислотою (звичайно, лимонна кислота не принципова і її можна замінити на оцет).

В глибокій чаші змішати кефір і гашену з кислотою соду, додати оливкове масло (бажано використовувати саме оливкова олія, воно додасть тісту еластичність та чудовий контурний смак, але при його відсутності допускається і рослинна). В окремій глибокому посуді змішати всі сухі інгредієнти: 200 г просіяного борошна, сіль і цукор пісок. У чашу з сухими інгредієнтами вилити кефірну суміш, замісити м’яке тісто для піци. (Якщо ви додали надто велику кількість рідини, збільште кількість борошна, але не переборщіть, інакше тісто вийде жорстким). Місіть тісто близько 5-7 хвилин. При необхідності можна підсипати борошно. Загорнути тісто в поліетиленовий пакет (ще краще накрити бавовняним рушником) і дати відпочити 10-15 хвилин.

Поки тісто відпочиває підготувати інгредієнти для начинки піци.
Червоний і жовтий болгарський перець розрізати навпіл, видалити серцевину, порізати тонкими скибочками. Ріпчасту цибулю почистити, порізати кільцями. Ковбасу пикколини порізати кружальцями (ковбаса Пикколини чудово підходить для піци, так як сама по собі має гострий смак).

Розкачати тісто. Перекласти основу для піци на деко, вистелений пергаментним папером.

Приготувати соус для піци. Змішати майонез і кетчуп в рівних кількостях. Змастити рожевим соусом тісто.

Починаємо збирати піцу. На тісто викласти кільця цибулі.

Потім викласти червоний і жовтий болгарський перець.

Далі чергу ковбаси пикколини.

Натерти сир на дрібній тертці. Всі присипати тертим сиром. Випікати піцу в розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні близько 15-20 хвилин або до готовності. Якщо раптом піца почне горіти, накрийте її зверху пекарської папером і продовжуйте піч.

Піца домашня з болгарським перцем і ковбасою пикколини готова! Гарячу або злегка остигнула піцу негайно подавати до столу. Приємного апетиту!