Рибу розбираємо, миємо, ріжемо. Беремо потрібну кількість шматочків. Складаємо в каструлю з водою, ставимо на вогонь. Коли закипить, зменшуємо вогонь, знімаємо пінку, додаємо перець, сіль, лавровий лист, гвоздику. Варимо хвилин 20-30.
Поки вариться щука, готуємо зажарку. Цибулю подрібнюємо, моркву і часник тремо на тертці, обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10.
Витягуємо з бульйону рибу, остуджуємо, подрібнюємо, прибираємо кістки. Бульйон проціджуємо через сито, виливаємо назад в каструлю.
Картоплю чистимо, ріжемо. Кладемо в бульйон, туди ж подрібнену рибу і засмажку. Варимо до готовності картоплі. Можна додати зелень.
Розливаємо по тарілках, подаємо гарячим зі сметаною, вершками або лимоном. Приємного апетиту!