Печиво з ніжною структурою, яка не втрачає свою форму. Тісто готувати просто, з мінімальним набором продуктів. Пісочне печиво відмінно поєднується з будь-яким напоєм.
Інгредієнти
Борошно – 170 гр | |
Курячі жовтки – 2 шт. | |
Цукор – 50 гр | |
Ванільний цукор – 10 гр | |
Масло вершкове – 50 гр | |
Сіль – щіпка |
Для приготування печива нам потрібно буде замісити тісто. Основа тесту – це борошно (втім, як і для будь-якої випічки), доповнена солодкої розтертої сумішшю з курячих жовтків, цукрового піску, розтопленого вершкового масла. Після замісу тісто для печива потрібно охолодити в морозильнику. Інші гастрономічні подробиці у нижчеподаному рецепті.
Покроковий рецепт
Курячі яйця поділяємо на складові: білки і жовтки. Ми використовуємо тільки жовтки. Викладаємо їх у миску, підсипаємо до них обидва види цукру: простий і ванільний.
Інгредієнти, що знаходяться в мисці, розтираємо.
В солодку масу, що вийшла у нас, додаємо вершкове масло, попередньо розтоплене на плиті в каструлі. Інгредієнти знову перемішуємо.
Підсипаємо невеликими порціями в миску просіяне заздалегідь пшеничне борошно, кидаємо щіпку солі.
Місимо тісто, яке потім прибираємо в морозильну камеру.
Тісто розкачуємо (товщина пласта – 3 або 4 мл). Використовуючи спеціальні формочки або звичайний стакан, вирізаємо печиво.
Переносимо печиво на пергамент, а потім у духовку на 15 або 20 хвилин (200 градусів).
Угощаемся на здоров’я!