Дораду можна приготувати в пароварці, а можна скористатися мультиварка.
Інгредієнти
Риба Дорада – 2 шт. | |
Зелень – 2 зубчики | |
Часник – 2 зубчики | |
Лимон – сік половинки лимона | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Морква – 1-2 шт | |
Кольорова капуста – 1 невеликий качан | |
Картопля – кілька штук |
Дорада – риба, яку краще є в чистому вигляді, без кляров, тушений в томатній соусі і т. д., вона сама по собі досконалість. Після приготування м’ясо у неї дуже ніжне… Щоб риба (будь-яка) не пахла морем, краще її вимочувати в міцному соляному розчині. Рибу в цьому рецепті можна використовувати на свій смак: судака, сібас, форель…
Покроковий рецепт
Рибу випатрати, почистити. Замочити в соляному розчині на 15 хвилин.
Зелень дрібно нарізати. Додати до зелені дрібно порубаний часник. Заправити соком лимона, перемішати.
Нафарширувати рибу зеленню.
Дораду посолити, поперчити, укласти в пароварку на нижній рівень.
На верхній рівень викласти очищені і нарізані моркву, цвітну капусту і картоплю. Готувати на пару близько 30 хвилин.
Викласти на тарілку дораду і овочі, подавати до столу. Приємного апетиту!