Риба не вимагає тривалого або особливого маринаду, а батат в тарілці виглядає дуже ошатно.
Інгредієнти
Дорада – 2 шт. | |
Батат великий – 1-2 шт. | |
Цибуля зелена – 0,5 пучка | |
Олія оливкова – 1 ст. л. | |
Прованські трави – 1 ст. л. | |
Чорний перець – 0,5 ч. л. | |
Сіль – За смаком |
Як приготувати Дорада, запечена з бататом
Це блюдо готувати просто, швидко та приємно. Прекрасний варіант для недільного обіду або вечері.
Покроковий рецепт
Дораду наріжемо на стейки, попередньо вимивши, видаливши плавники і голови.
Посолимо, додамо трави, перемішаємо і залишимо на деякий час промаринуватися.
Духовку нагріємо до 180 градусів, деко накриємо папером для випікання.
Викладемо дораду на деко.
Очищений батат поріжемо,приправимо, поллємо маслом і перекладемо до дораді.
Відправляємо деко в духовку на 30 хвилин.
Тим часом, поріжемо зелений лук.
Через півгодини можна до столу, при подачі на блюдо додамо зелень.