Довга бакинська – холодний суп

Довга бакинська – холодний суп – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Бакинська довга – страва азербайджанської кухні, що представляє собою кисломолочний суп. Час приготування займає менше 50 хвилин, а замість окрошки на столі з’явиться нове літнє блюдо!

Інгредієнти

будь-який кисломолочний продукт, добре підходять нежирний кефір або кисле молоко – 1,6 літра
рис сирої – половина склянки
яйце – 1 штука
вершкове масло або маргарин – 100 грам
борошно – 2 столові ложки
вода кип’ячена – .
сметана – 600 грам
сіль і перець – за смаком
Із зелені:
тархун – трохи
кінза, шпинат, петрушка, щавель, кріп, бадилля буряка, суха і свіжа м’ята – по одному пучку

Як приготувати Довга бакинська – холодний суп

Довга бакинська – холодний суп азербайджанської національної кухні. Відмінний варіант обіду в жарку літню погоду. Він добре насичує і охолоджує організм в спеку. Також рекомендується подавати після застіль, суп сприяє травленню. Готується з кисломолочних продуктів, як правило, становить основу кефір.

Покроковий рецепт

Щоб уникнути прилипання рису, рекомендується вибрати велику каструлю з товстим дном. Викладаємо В посуд кисломолочні продукти, додаємо куряче яйце і ретельно перемішуємо до однорідної маси. Після чого необхідно потроху всипати борошно, добре розмішуючи рідина віночком, уникаючи появи грудок.

Каструлю ставимо на вогонь, додаємо вершкове масло, заливаємо гарячою кип’яченою водою. Якщо ви не постите, воду можна замінити м’ясним бульйоном. В цьому випадку масло додавати не слід.

Рис добре промиваємо від крохмалю до прозорої води і засипаємо в каструлю. Довгу потрібно часто заважати, інакше рис і кефір пригорять до дна посуду і зіпсують смак страви. Майбутній суп необхідно довести до кипіння, після чого трохи зменшити вогонь і варити до готовності рису.

Тим часом, зелень слід добре промити від бруду і піску і дати трохи обсохнути. Свіжі трави слід дрібно нарізати і за п’ять хвилин до готовності додати в суп, не забувши про сушену м’яту.

Сіль і перець краще додавати в готову страву, так як свіжа зелень має властивість виділяти власну сіль.

Після вимкнення плити накривати каструлю кришкою не рекомендується, щоб не допустити набрякання рису. Коли суп трохи охолоне, додаємо сіль і перець за смаком.

Існує варіант приготування довги з м’ясом і горохом. Їх слід відварити в окремій ємності і додати в кінці приготування супу.

Готову страву слід прибрати в холодильник і подавати на стіл холодним! У тарілку можна додати столову ложку сметани і трохи свіжої зелені.