Дранки класичні

Дранки класичні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Моєму картоплю, чистимо і тремо на крупній тертці (саме з-за свого способу приготування дранки і отримали свою назву).
Кладемо в холодну воду, щоб маса не поміняла колір.

Чистимо цибулю і подрібнюємо на тертці.

Викладаємо тертий картоплю на рушники або щільні серветки, вода і крохмаль повинні максимально вийти, це дозволить придбати нашим оладкам красивий золотистий колір і апетитну хрустку скоринку.

Змішуємо картоплю з двома яйцями і борошном, не забудемо посолити і поперчити.

Розжарюємо сковороду. Можна смажити на олії, можна на вершковому. Із-за специфічного запаху при смаженні вершкове масло я не використовую, а лише залишаю на готовому теплом дранці для аромату.
Ложкою викладаємо картоплю і готуємо до появи красивого золотого відтінку.
І наше страва готова!