Дріжджова плетінка з сирною начинкою з зеленню

Дріжджова плетінка з сирною начинкою з зеленню – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розчинити свіжі дріжджі і цукор в теплому молоці. Відправити опару в тепло підійматися, на чверть години.

Додати рослинне масло і щіпку солі, злегка перемішати.

Всипати борошно і замісити еластичне і м’яке тісто. Відправити дріжджове тісто в тепло на цілу годину, щоб воно піднялося, як мінімум в два рази.

Змішати сир з розтопленим вершковим маслом.

Додати сіль і перець за смаком.

Подрібнити зелень – пучок молодого часнику і цибулі.

Всипати зелень в сирну масу і перемішати.

Тісто розкачати в тонкий пласт.

Змастити тісто сирною начинкою з зеленню.

Згорнути рулет і розрізати його на дві частини, не дорізуючи до кінця з одного краю.

Переплести два краї тіста і скласти плетінку вдвічі. Помістити у форму для випічки, змащену маслом. Залишити виріб підніматися на півгодини в теплі, після чого відправити в духовку до утворення рум’яної скоринки.

Смачна сирна плетінка з зеленню готова!

Випічка відмінно доповнить будь-які перші страви. Приємного апетиту!