Розчинити свіжі дріжджі і цукор в теплому молоці. Відправити опару в тепло підійматися, на чверть години.
Додати рослинне масло і щіпку солі, злегка перемішати.
Всипати борошно і замісити еластичне і м’яке тісто. Відправити дріжджове тісто в тепло на цілу годину, щоб воно піднялося, як мінімум в два рази.
Змішати сир з розтопленим вершковим маслом.
Додати сіль і перець за смаком.
Подрібнити зелень – пучок молодого часнику і цибулі.
Всипати зелень в сирну масу і перемішати.
Тісто розкачати в тонкий пласт.
Змастити тісто сирною начинкою з зеленню.
Згорнути рулет і розрізати його на дві частини, не дорізуючи до кінця з одного краю.
Переплести два краї тіста і скласти плетінку вдвічі. Помістити у форму для випічки, змащену маслом. Залишити виріб підніматися на півгодини в теплі, після чого відправити в духовку до утворення рум’яної скоринки.
Смачна сирна плетінка з зеленню готова!
Випічка відмінно доповнить будь-які перші страви. Приємного апетиту!